Loctite

Loctite

Loctite producten bieden oplossingen voor alle lijmtechnologieën in het productieproces.

Loctite wordt gebruikt in verschillende industrieën zoals, electronica, automobielindustrie, luchtvaart, biomedische sector en verschillende andere industrieën.

Dr. Vernon Krieble startte de Loctite Corporation in 1953 in het laboratorium van het Trinity College in Hartford, Connecticut. Deze professor chemie ontwikkelde een hars dat kon uitharden in afwezigheid van de lucht – een anaëroob afdichtingsmiddel. 

Op 26 juli 1956 werd Loctite voorgesteld op de persconferentie in de Universiteitsclub te New York. De belofte om het eeuwenoude probleem van losse bouten en moeren op te lossen – een probleem dat klanten reeds als onoplosbaar aanvaard hadden – leidde tot een grote stroom aanvragen.

In 1960, de cyanoacrylaatlijm – CA (“Snellijm”), een zeer snelle industriële lijm die uithardt bij kamertemperatuur werd ontwikkeld onder het merk Loctite. Hierna volgde de ontwikkeling van siliconen, epoxies, acrylaten en de ontwikkeling van de volgende generatie Loctite anaëroben en cyanoacrylaten. 

Loctite heeft voortdurend nieuwe markten gecreëerd door nieuwe opportuniteiten te ontdekken waarvan niemand wist dat ze bestonden. 

Loctite is steeds succesvol geweest dankzij innovaties. 

Het Loctite merk, dat sinds 1997 deel uitmaakt van het Henkel portfolio, is beroemd voor haar uitstekende lijmen en afdichtingsmiddelen. Sinds de ontwikkeling van een unieke anaërobe technologie meer dan 50 jaar geleden, zijn de Loctite producten een onmisbaar onderdeel geworden in verschillende machines en producten die deel uitmaken van het dagelijkse leven.